2 Aylık Kediler Kaç Kilo Olmalı?

2 Aylık Kedi Kaç Kilo Olmalı?

Yavru kedilerinin gelişimini kontrol altında tutarak sağlıklarından emin olmak isteyen kedi ebeveynleri, 2 aylık kedi kaç kilo olmalı gibi sorulara pek çok kez yanıt arıyor. 2 aylık yavru kediler, gelişimleri açısından oldukça önemli bir zaman dilimine adım atmış oluyor. Kas ve iskelet sistemi iyice güçlenen yavru kediler, rahatlıkla etrafta dolaşabiliyor ve yaşadıkları ortamı keşfetmeye başlıyor.

2 aydan küçük kediler için hazırlamış olduğumuz 1 aylık kedi kaç kilo olmalı isimli içeriğimizde de vurguladığımız üzere, yavru kedilerin kilolarının kontrol altında tutulması oldukça önemli oluyor. Çünkü yavru kediler, 0 – 8 aylık dönemde hızla gelişiyor ve bu gelişimi sürdürebilmek için gerekli vitaminleri, mineralleri ve elbette kalorileri de almaları gerekiyor. Aşağıdaki başlıkları inceleyerek 2 aylık kedi kaç kilo olmalı sorusuna yanıt bulabilir ve ayrıca 2 aylık kedilerin boyutları & davranışları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

2 Aylık Kedi Kaç Kilo Olmalı?

2 Aylık Kedi Kaç Kilo Olmalı?

Anne sütüyle ya da kedi formülleriyle yeterince beslenmiş 2 aylık yavru kediler ortalama 800 – 1000 gram ağırlığında olmalıdır. Diğer yavrulara oranla daha fazla süt emen 2 aylık yavru kedilerin 1000 – 1150 gram ağırlığında olması da sıkça rastlanan bir durumdur.

Kedilerin kilolarını yalnızca rakamlara bakarak iyi ya da kötü olarak değerlendirmek pek de başarılı bir pratik değildir. Kedilerin kiloları, vücutlarına oranla belirli bir standarda sahip olmalıdır. Kedinizin kilosunu daha başarılı bir şekilde ölçümlemek isterseniz, ideal kedi kilosu nedir isimli içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

2 aylık yavru kedilerin artık anne sütünü bırakmaları gerekmektedir. Anne kediler çoğu zaman içgüdüsel olarak bu yaşa erişen yavru kedileri kendilerinden uzaklaştıracaktır. Eğer yavru kedi anne kediyi halen emmeye devam ediyorsa, bir süreliğine iki kediyi ayırmanız gerekebilir. Bu yaştaki yavru kedilerin anne kedileri emmeye devam etmeleri hem anne kedilerin güçsüz düşmesine sebep olacak hem de gereğinden fazla kalori alımına yol açacaktır.

2 aylık kediniz kısa bir süre içerisinde 3. aya adım atacağından, sizler için 3 aylık kedi kaç kilo olmalı sorusunu şimdiden yanıtladık! Eğer evinizde 2 aydan küçük farklı bir kediye daha bakıcılık yapıyorsanız yavru kedi gelişim tablosu isimli içeriğimizi de inceleyebilirsiniz.

Eğer annesiz bir yavru kedi büyütüyorsanız, 2. ay kediyi kuru mama ile tanıştırmak için muhteşem bir zaman dilimidir. Aroması ilgi çekici geleceğinden, 2 aylık yavru kediler kuru mamalara kısa sürede adapte olabilecektir. Ayrıca bu kediye geçici bir süreliğine ev sahipliği yapıyorsanız, kedinizi sahiplendirmek için de oldukça uygun bir zaman diliminde olduğunu belirtmeliyiz. 2 aylık yavru kediler tuvalet eğitimi ve mama eğitimi gibi temel eğitimleri almış olmakla birlikte artık karakterleri de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlamıştır.

2 Aylık Yavru Kedi Boyutları

2 Aylık Yavru Kedi Boyutları

2 aylık yavru kedi boyutları ile ilgili bilgi sahibi olmanın en kolay yolu; kedinin davranışlarını ve hareketlerini gözlemlemektir. Kedilerin boyutları cinsten cinse ve hatta cinsiyetten cinsiyete dahi değişiklik gösterebildiğinden, boyutları hakkında kesin yargılara varmak pek de kolay değildir. 2 aylık yavru kedi boyutlarını anlamanın en kolay yolu, yavru kedinin sağlam ve düzgün bir şekilde yürüyüp yürüyemediğini gözlemlemektir. Kas ve iskelet gelişimi önceki aylara oranla çok daha iyi bir noktada olduğundan, 2 aylık yavru kediler önceden olduğu gibi yalpalamak yerine tıpkı yetişkin kediler gibi dengelerini sağlayarak yürüyebilir, koşabilir ve hatta tırmanabilirler.

2 aylık kediler, gelişimleri açısından oldukça önemli bir döneme adım atmış olurlar. Artık kas ve iskelet gelişiminin önemli ölçüde ilerlediği bu dönemde, 2 aylık yavru kediler artan enerjileri ve meraklı zihinleriyle evde yer alan pek çok eşya ve nesne ile etkileşime geçerler. Kediler bu dönemde bir hayli meraklı olacağından, onları gözlem altında tutmanız hem onların sağlığı hem de sizin sağlığınız açısından oldukça önemlidir.

Yorum Yap!